Hiuspanta vai otsapanta? Mihin heimoon kuulut?

Se on kauden asuste, mutta kumpaan sinä kallistut?  hiuspanta, hiuspanta vai molemmat?

Hiusinauhat olivat aikoinaan osa Sloane Rangerin univormua, joka oli välttämätön, kun paraatiin osallistuttiin pitkin Lontoon King’s Roadia pashminoihin ja helmiin pukeutuneena.
Yhdistyneessä kuningaskunnassa Sloanie (tai joskus Sloane Ranger) on stereotyyppinen ylemmän keskiluokan nuori henkilö, joka elää muodikasta elämäntapaa ja ruumiillistaa televisiohahmo Tim Nice-But-Dimiä. Termi on humoristinen yhdistelmä ”Sloane Squaresta”, joka on Lontoon Chelseassa sijaitseva, asukkaiden ja vierailijoiden varallisuudesta tunnettu alue, ja televisiohahmo The Lone Rangerista.

Parin viime vuoden aikana hiuspanta on tehnyt paluun, ja tämä trendi saavuttaa varmasti huippunsa juhlakauden
lähestyessä.

Juuri äskettäin nähtiin Cambridgen herttuatar, joka käytti pehmustettua, pienillä helmillä koristeltua hiuspantaa marraskuun alussa järjestetyssä Festival of Remembrance -tapahtumassa Royal Albert Hallissa. Yhdysvalloissa Jessica Alba puolestaan käytti helmillä ja kristalleilla päällystettyä korupantaa Baby2Baby-gaalassa Los Angelesissa.

Ylimitoitettu hiuspanta Pradan naisten kevät/kesä 2019 -näytöksessä

Prada sytytti hiusnauhan ja hiuspannan comebackin naisten kevät/kesä 2019 -näytöksessä.

Me saamme kiittää Miuccia Pradaa hius- ja otsanauhan murskaavasta comebackista – vaaleanpunaisesta satiinista pehmustetut versiot ilmestyivät ensimmäisen kerran italialaisen muotimerkin kevät/kesä 2019 -näytöksessä. Sittemmin naisten hiuspantasta ja hiuspannasta on tullut must have -hiuslisävarusteita.

Tänään hiuspannasta on monia eri variaatioita – ja jokaisella on oma muusansa, aina Grace Kellyn klassisesta 50-luvun hiuspannasta minimalistiseen 90-luvun inspiroimaan hiuspantaan, jota Lupita Nyong’o käytti voittaessaan Oscarinsa vuonna 2014.

Kate Middletonilla on jalokivipäähine, jossa on pieniä mustia helmiä

Kate Middleton, Cambridgen herttuatar, käyttää pehmustettua helmipäähihnaa muistojuhlassa marraskuun alussa.

Hiusinauhat ja otsanauhat ovat naurettavan helppoja käyttää, ja lisäksi ne tekevät juuri oikean määrän näyttääkseen juhlavalta liioittelematta. Se on helpoin tapa pukea pikkumekkosi juhlakäyttöön tai yksinkertaisesti muuttaa päiväasusi ilta-asuksi.

Heimo naisten hiuspanta ”New Sloane” -versio

Kate Middleton pukeutui ylisuureen Prada-päähineeseen viime vuoden 
muistotilaisuudessa

Cambridgen herttuatar pukeutui ylisuureen samettipehmustettuun päähineeseen viime vuoden muistotilaisuudessa

Tämän heimon kuningatar on Cambridgen herttuatar, joka on vaihtanut perinteiset hattunsa pehmustettuihin päähineisiin useissa virallisissa tilaisuuksissa viimeisen noin vuoden aikana. Hän käytti päähineitä prinssi Louisin ja veljenpoikansa Archien ristiäisissä sekä viime vuoden muistosunnuntain muistotilaisuuksissa. Tämän trendin on ottanut käyttöön myös hänen siskonsa Pippa.

Estetiikka on siisti ja klassinen, 80-luvun alkuperäisen muodin mukainen, mutta se on päivitetty vuonna 2019 pehmusteilla, jotka luovat dramaattisen vaikutelman sekä illuusion täydemmistä hiuksista. Puolivälissä Hillary Clintonin tyyliä ja Liisa Ihmemaassa.

”Bling Boleyn”

päänauhan heimo


Tämä on äärimmäinen juhlapäänauha, jossa korut kohtaavat hiukset. Tämäkin hiuspanta on pehmustettu, mutta sitä koristavat värikkäät helmiäishelmet – mitä kirkkaampi, sen parempi.

”Blair Waldorf School”

versio naisten hiuspannasta.

Leighton Meester pukeutuu hiusnauhaan Blair Waldorfina

Leighton Meester pukeutuu hiusnauhaan Blair Waldorfina Gossip Girlin kuvauksissa vuonna 2007.

Se on Upper East Siden vastaus New Sloanelle, jota näyttelijä Leighton Meesterin esittämä Gossip Girl -hahmo Blair Waldorf osoittaa. Pehmustetun hiuspannan sijaan tämän lookin määrittelee tyylikäs tartan-kuvioinen hiuspanta.

Hiuspannan 90-luvun versio

Lupita Nyong'o käyttää ohutta hiuspantaa Oscar-gaalassa vuonna 2014

Lupita Nyong’o käyttää Fred Leightonin hiuspantaa Oscar-gaalassa vuonna 2014

Kun Lupita Nyong’o voitti parhaan miessivuosan Oscarin vuonna 2014, hän nousi parhaiten pukeutuneiden näyttelijättärien listan kärkeen osittain hyvin sijoitetun hiuskoristeen ansiosta.
Näyttelijä käytti ohutta, timanteilla koristeltua Fred Leightonin hiuspantaa, joka oli 90-luvun muotirenessanssin kynnyksellä sekä erikoinen että hillitty. Sittemmin
se on pysynyt jonkinlaisena uinuvana trendinä – tyylikkäänä, mutta tutkan alla.

Päänauhan ”Heidi Braids” -versio

Sienna Miller yllään Heidi-punos

Sienna Miller yllään Heidi-punos

Tämä hiustarviketyyppi on omistettu naiselle, joka rakastaa hienostuneita punottuja kampauksia (Heidi-punoksia tai Heidi-punoksia), mutta jolla ei ole tarpeeksi näppäryyttä saada aikaan tämäntyyppistä punosta omilla hiuksillaan. Onneksi muotiteollisuus on tullut näiden naisten avuksi lukuisilla eri tyyleillä varustetuilla otsanauhoilla tai hiuspannoilla: silkkiset materiaalit silkkiä, satiinia tai jopa punottua samettia, jotka antavat hiuksillesi romanttisia, runollisia aksentteja ilman vaivaa.

Katsele upeita punottu samettipääpanta Paola

Top-solmupäähine

Brie Larson pukeutuu top knot -päähineeseen Midwest Comic Conissa lokakuussa 2019

Näyttelijä Brie Larson (Captain Marvel) pukeutuu top knot -päähineeseen Midwest Comic Conissa lokakuussa 2019.

Tämä look muistuttaa hieman kuuluisaa Rosie the Riveteriä (katso sivumme hiusnauhan historiasta), joka käytti päänsä
yläosaan sidottua bandanaa. Vuoden 2019 versio on tietysti paljon glamourisempi, helmillä, kristalleilla tai erilaisilla tempauksilla koristeltu hiuspanta, jossa on rusetti.

Brie Larson, Katy Perry ja Kate Hudson ovat kaikki käyttäneet kierrettyä tai solmittua hiuspantaa, joten trendi ei ole menossa mihinkään lähiaikoina.
Pidätkö enemmän Waldorf-koulusta vai Heidi-punoksesta?

Tutustu hiusnauhojen ja hiuspantojen mallistoihimme naisille

boutique en ligne bandeau cheveux femme Mon Petit Bandeau
Mon Petit Bandeau naisten hiuspanta mallisto

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *